Modern Városok Program
blog

Az útfejlesztési program útfelújítási munkákkal folytatódik

A Kormány a Modern Városok Program keretében megvalósuló békéscsabai útfejlesztési célok előkészítése és megvalósítása érdekében történő támogatás biztosításáról szóló 1842/2020. (XI. 24.) Korm. határozat 1. pontjában egyetértett a békéscsabai útfejlesztési célok megvalósításával. A projekt összesen 7 038 999 000,- Ft költségvetési támogatásból valósul meg.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a támogatási összeget nagyobb részben belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére fogja fordítani, ugyanakkor lehetősége van útfelújítási munkák (elavult aszfaltburkolat cseréje) megrendelésére is a projekt keretében.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

Az útépítési munkák I. ütemében 46 db, szilárd burkolattal nem rendelkező utcában épül új út. A kivitelező a munkaterületeket átvette, jelenleg folyamatban van a munkakezdési engedély kiadásához szükséges előkészítő munka, de hamarosan megkezdi a tényleges építési munkákat is. A vállalkozó az érintett utcák lakóit a kivitelezési munka elkezdése előtt írásban is tájékoztatja, megjelölve a helyi kapcsolattartójának az elérhetőségeit is.

Az útfelújítási munkák során 63 utcában/útszakaszon lecserélésre kerül az elavult aszfaltburkolat. A 1,5 Mrd Ft-os útfelújítási program keretében a közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult, a megkötött vállalkozási szerződés alapján a kivitelező számára hamarosan átadásra kerül a munkaterület.

     A felújítandó utcák/útszakaszok köre azok műszaki állapotának, a lakosság igényeinek és választókörzeti képviselői javaslatok figyelembevételével került meghatározásra.

Az útépítési munkák II. ütemében további utcákban történik meg az útépítés. Az útépítési tervdokumentációk felülvizsgálata megtörtént, 2021. nyarán kiírásra kerül a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás. A nyertes vállalkozó részére a munkaterület még ebben az évben átadásra kerül.

Mindhárom projektelem esetében a kivitelezési munkák folyamatosak lesznek, a végső befejezési határidő: 2022. év vége.  A vállalkozók a kivitelezés ütemezése során figyelembe fogják venni a technológiai, tárgyi, személyi és szervezési feltételeket. A munka megkezdésétől kezdve a befejezés időpontjáig a lakosság tájékoztatására a helyi médián keresztül, a vállalkozó részéről a lakosság tájékoztatására közvetlenül az ütemezés szerinti helyszínen folyamatosan, illetve szükség szerint sor fog kerülni.

A békéscsabai útfejlesztési program megvalósításával kapcsolatban folyamatosan tájékoztatni fogjuk a Tisztelt Lakosságot.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.
További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: +36-66/241-791
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

utem1butem2b

ENTER - Keresés elindítása
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.