Modern Városok Program

Az útfelújítási munkák befejeződtek, megkezdődnek a műszaki átadás-átvételi eljárások, az útépítések is ütemesen haladnak - 2022. 06. 02.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000,- Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

Az útfelújítások esetében 2022. június 2. napján további 29 napján megkezdődnek a műszaki átadás-átvételi eljárások. Az útépítési munkálatok is ütemesen haladnak.

A fejlesztési program jelenlegi állása:

I. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák keretében 37 utcában elkészült az útépítmény, valamint a beruházással érintett területeken a tereprendezés is megtörtént. A kivitelező hamarosan meg fogja kezdeni a tereprendezést további 4 utcában. Útpadka építés 3 utcában, útalap építés 1 (Nádas) utcában folyik.

utfejlesztes2203 1

II. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal mind a 63 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás már 34 utcában megtörtént. További 29 utcában 2022. június 2-án kezdődnek meg a műszaki átadás-átvételi eljárások.

utfejlesztes2203 1

III. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok 25 utcában megkezdődtek, 10 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatokkal készültek el, viszont 15 utcában már az útalapépítés van folyamatban.

Az útépítéssel érintett utcákban a kivitelezési munkák megkezdése folyamatosan történik. A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak

utfejlesztes2203 1

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.
További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: 06 +36-66/241-791
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

ENTER - Keresés elindítása
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.