Modern Városok Program

Továbbra is a tervezett ütemnek megfelelően haladnak a kivitelezési munkákkal

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000,- Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február elejétől folytatódnak, márciustól fokozatosan bővül az útépítés II. ütemébe tartozó utcákkal.

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

I. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák előrehaladása folytán 23 utcában az útépítmények elkészültek, amelyből 10 utcában a végleges tereprendezési munkálatok az I. félévben kerülnek elvégzésre. Jelenleg 20 utcában folynak kivitelezési munkálatok.

További 2 utcában március hónapban kezdődnek meg a kiviteli munkálatok, és tervezetten még az I. félévben elkészülnek a közlekedési építmények: Almás sor, Jácint sor.

utfejlesztes2203 1

utfejlesztes2203 1

II. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal 34 utcában elkészültek. Jelenleg 27 utcában folynak kivitelezési munkálatok.

További 2 utcában március-április hónapban kezdődnek meg az útfelújítási munkálatok, és tervezetten még ebben a félévben elkészülnek: Selyemakác utca, Fília Alapítványhoz vezető út.

utfejlesztes2203 3

utfejlesztes2203 3

III. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

Március hónapban 5 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatok végzésével megkezdődtek az  útépítés II. ütem helyszíneinek előkészítése. A további 17 utcában fokozatosan kezdik meg az útépítési munkákat, amelyeket tervezetten az I. félévben be is fejeznek.

További 16 utcában a munkakezdés tervezett időpontja: 2022. július 1.

utfejlesztes2203 3

utfejlesztes2203 3

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.
További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: 06 +36-66/241-791
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

ENTER - Keresés elindítása
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.