Modern Városok Program

Az útfejlesztési program munkálatai márciustól az útépítés II. ütemével bővül

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000,- Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák márciustól az útépítés II. ütemével bővül. A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

1. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

Elkészült összesen: 23 utca/szakasz (a tereprendezési feladatok elvégzése van hátra)

Folyamatban összesen: 9 utca

2022. évben kezdődik és befejeződik: 13 utca

2. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Elkészült összesen: 34 utca/szakasz

2022. évben kezdődik és befejeződik: 29 utca

3. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A közbeszerzési eljárás lebonyolításra került, a vállalkozási szerződés megkötésről a 2021. november 4-én ülésező közgyűlés döntött. A nyertes vállalkozóval – a jogszabályok szerinti határidőket betartva – a vállalkozási szerződés 2021. november 26-án megkötésre került.

A munkaterület átadására a kivitelező számára 2021. december 6-án került sor. A kivitelezés tervezetten az alábbi ütemterv szerint fog haladni: 

ENTER - Keresés elindítása
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.