Modern Városok Program

Ütemesen haladnak az útfejlesztési, útfelújítási munkálatok – 2021. 36. hét

A Kormány által a Modern Városok Program keretében megvalósuló békéscsabai útfejlesztési célok előkészítése és megvalósítása érdekében biztosított támogatási összeget belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére, valamint az elavult aszfaltburkolatú utcákban a burkolat felújítására, cseréjére   fordítja az önkormányzat. A munkálatok a műszaki ütemtervnek megfelelően kezdődnek meg és folytatódnak tovább.

Az útépítési munkálatok I. ütemének előrehaladása:

Vasvári Pál utca, Károlyi Mihály utca: mindkét utcában a munkálatok előrehaladott állapotban vannak, az aszfaltozás a kopóréteg leterítésével befejeződött.  A munkálatok a padka készítésével és egyéb kapcsolódó feladatok ellátásával még folytatódnak.

Móra Ferenc utca, Vihar utca, Béri Balogh Ádám utca, Pulszky utca: ebben a négy utcában az útalap előkészítő földmunka, útalap készítése van folyamatban, amely munkafolyamatnak a befejezését követően, várhatóan két hét múlva egy menetben kerül leterítésre az aszfalt kötőréteg.

Jácint sor: a fakivágási engedély megadását követően megkezdődnek az útépítési munkálatok, azt követően az útépítés a Szilva közben fog folytatódni.

A Keleti kertekben a Barackos közben, a Répa közben és részben a Cseresznye közben elkészültek az aszfaltozással, az érintett utcákban a kopó réteg is leterítésre került. Ezt követően a padkarendezéssel és a járda csatlakozások kialakításával folytatódnak a munkálatok.

Az Útfejlesztési Program keretében megépítendő utak esetében, ahol az útépítési munkálatok 2022. évben kezdődnének meg, viszont nem érintettek vízvezeték átépítésével, rekonstrukcióval, tervezetten még az idén, a munkakezdési engedélyek kiadását követően is megkezdődhetnek a kiviteli munkálatok. (Tervezetten: Corvin utca, Földműves utca, Tisza István utca, Darányi utca, Vörösmarty utca, Liliom utca, Gajdács utca, Gólya utca.) A munkálatok megkezdésének időpontjáról a kivitelező értesítése alapján fogjuk a Tisztelt Lakosokat tájékoztatni.

Az útépítési munkák II. ütemében további 38 utcában történik meg az útépítés. A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás előkészítése megkezdődött.

Az útfelújítási munkálatok előrehaladása: során 63 utcában/útszakaszon kerül lecserélésre az elavult aszfaltburkolat. Bethlen utca, Révai utca, Klapka utca, Tessedik utca, Damjanich utca, Wesselényi utca: ezen utcákban az aszfalt burkolat cseréje megtörtént, a munkálatok az útpadka rendezésével és egyéb kapcsolódó munkákkal folytatódnak.

Wlassics utca: elkészültek a szegélyépítések, pályaszerkezet cserék, aszfaltmarások. Az aszfaltozási munkák várhatóan ezen a héten befejeződnek.

Belvárosi óvodához vezető út: elkészültek a szegélyépítések, pálya-szerkezet cserék, aszfaltmarások. Az aszfaltozási munkák várhatóan ezen a héten befejeződnek.

Katona utca: Az Andrássy út felőli szakaszokon (összekötő út és a garázsok mentén) jelenleg aszfaltmarási munkálatok folynak. A végleges aszfaltszőnyeg a Wlassics utcát és a Belvárosi óvodához vezető utat követően kerül beépítésre.

Degré utca: az aszfalt marással a kivitelező elkészült, jelenleg a félpályás aszfaltszőnyegterítési munkálatok vannak folyamatban.

Dr. Becsey Oszkár utca: az utca felén elkészült az aszfaltozás, a padka rendezése hiányzik. Elkészültek a szegélyépítések, az utca első felén még nem volt munkavégzés. 

A műszaki ütemezések alapján mind az útépítés, mind az útfelújítás esetében a végső befejezési határidő: 2022. vége.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok figyelmét, hogy mind az útépítéssel, mind az útfelújítással érintett utcákban a kivitelező szórólapon keresztül, a munkálatok megkezdését megelőző 14 nappal tájékoztatja Önöket az érintett szakaszra tervezett korlátozásokról (forgalomkorlátozás, parkolási korlátozások, behajtási korlátozások).

Az építéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:

Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

Tel.: 06 +36-66/241-791

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

      A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

ENTER - Keresés elindítása
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.