Modern Városok Program

Továbbra is a tervezett ütemnek megfelelően haladnak a kivitelezési munkákkal - 2022. 05. 13.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000,- Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február elejétől folytatódnak, továbbá márciustól fokozatosan az útépítés II. ütemével bővül.

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

I. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

Az előző időszakhoz képest további 10 utcában elkészült a kötő- és kopóaszfalt réteg, valamint megépült az útpadka. A befejezett, illetve a végleges befejezés előtt álló utcák száma: 37.

A kivitelezési munkák a fennmaradó 8 utcában is a tervnek megfelelően haladnak.

utfejlesztes2203 1

II. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal 48 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás 34 utcában megtörtént. Jelenleg 15 utcában folynak tereprendezési munkálatok.

utfejlesztes2203 1

III. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok 16 utcában megkezdődtek, 11 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatokkal, 8 utcában már az útalapépítés van folyamatban.

Az útépítéssel érintett utcákban a kivitelezési munkák megkezdése folyamatosan történik. A munkálatok a tervezett ütemnek megfelelően haladnak.

utfejlesztes2203 1

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.
További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: 06 +36-66/241-791
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

ENTER - Keresés elindítása
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.