Modern Városok Program

Továbbra is a tervezett ütemnek megfelelően haladnak a kivitelezési munkákkal - 2022. 04. 28.

Magyarország Kormánya a Modern Városok Program keretében 7 038 999 000,- Ft összegű támogatást biztosított a békéscsabai útfejlesztési célok előkészítésére és megvalósítására.

A támogatási összeg elsősorban belterületi, szilárd burkolattal nem rendelkező utcák útépítésére használható fel, de a városnak lehetősége van a támogatási összeg egy részét útfelújítási munkák (elavult aszfalburkolat cseréje) elvégzésére fordítani.

A támogatási összeg felhasználásával az Önkormányzat célja, annak a fejlesztési programnak a folytatása, amely a XXI. századhoz méltó városi úthálózat kialakításához vezet, és az eredménye nyomán a lakossági, kommunális igények kielégítése mellett elmondható lesz, hogy Békéscsaba városa megfelel a modern társadalmi elvárásoknak.

A kiviteli munkák már február elejétől folytatódnak, továbbá márciustól fokozatosan az útépítés II. ütemével bővül.

A fejlesztési program jelenlegi állása és a megvalósítás tervezett ütemezése:

I. Útépítés I. ütem (45 utca/szakasz):

A kivitelezési munkák során 35 utcában az elkészült útalapra a kötő- és kopó aszfaltrétegek terítése megtörtént az útpadkák megépítése mellett. Ebből 13 utca esetében a tereprendezéssel is elkészült a kivitelező, további 10 utca esetében még folyamatban van a tereprendezés.

További 10 utca esetében a kivitelezés még folyamatban van.

utfejlesztes2203 1

II. Útfelújítás (63 utca/szakasz)

Az útfelújítási munkákkal 34 utcában elkészültek, rész műszaki átadás-átvételi eljárás megtörtént. További 14 utcában az útépítmény elkészült, a tereprendezés elkészült, a műszaki átadás-átvételi eljárás hamarosan megkezdődik. Az útépítmény 14 utcában elkészült, a tereprendezés folyamatban van. A kivitelezés egy utcában megtörtént a kötőaszfalt terítése, a kopóaszfalt terítésével folytatódik

a munka (Sikonyi utca).

utfejlesztes2203 1

III. Útépítés II. ütem (38 utca/szakasz):

A kivitelezési munkálatok 14 utcában megkezdődtek,11 utcában vízvezeték rekonstrukciós munkálatokkal. Jelenleg 5 utcában már az útalapépítés van folyamatban.

utfejlesztes2203 1

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok szíves figyelmét a fejlesztéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, valamint arra is, hogy a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg.
További információ kérhető a projekt lebonyolítójától:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: 06 +36-66/241-791
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A projektről bővebb információt a https://utfejlesztesbekescsaba.hu weboldalon olvashatnak.

ENTER - Keresés elindítása
Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.